utorok 25. októbra 2011

Liečba astma pomocou biolampy

Astma je chronické zápalové ochorenie priedušiek, pri ktorom dochádza k záchvatom dýchavičnosti alebo kašľa spôsobeným zúžením dýchacích ciest. Je charakterizované zápalom dýchacích ciest, zvýšenou citlivosťou a dráždivosťou dýchacích ciest na rôzne podnety.

Astma vyvolávajú dve skupiny faktorov spúšťacie faktory - chladný vzduch, dym, dráždivé látky, fyzická námaha, silné výpary, stres, silné emócie, vplyv liekov, infekcie, a alergény - peľ, prach, srsť zvierat, plesne, roztoče. Po styku s dráždivým faktorom dýchacie cesty reagujú zúžením. Svaly okolo nich sa napnú, povrch sa zapáli, sliznica opuchne, zápal začne narastať a dochádza k nadmernej produkcii hlienu. Táto reakcia sa potom prejavuje dráždivým kašľom s obtiažnym vykašliavaním hlienov alebo suchým dráždivým kašľom, záchvatovitá dýchavičnosťou.
Ťažkosti bývajú hlavne pri výdychu, pri ktorom môžu byť počuť pískavý zvuk. Akútny záchvat je často sprevádzaný výraznou úzkosťou. Veľkú úlohu pri výskyte astmy hrá dedičnosť-vrodená dispozícia. V rodinnej anamnéze astmatikov sa väčšinou vyskytuje alergia alebo astma.

Astma vyliečiť nedá, ale existuje mnoho efektívnych prípravkov, ktoré môžu zlepšiť jeho prejavy. Podávanie liekov je volené podľa závažnosti ťažkostí. Väčšina užívaných liekov sa podáva vo forme sprejov, ktoré sa vdychujú. Pomoc v akutnímstavu poskytujú tzv "úľavové lieky", ktoré majú schopnosť roztiahnuť priedušky a odstrániť dýchavičnosť. Ďalšia skupina "udržiavacích liekov" prichádza na rad po ústupe najzávažnejších problémov a ich úlohou je čo najdlhšie tlmiť zápal priedušiek a maximálne predĺžiť kľudové obdobie. Patrí medzi ne kortikoidy, lieky proti alergii a taktiež ďalšie látky, ktoré rozširujú priedušky.
Pri preukázanej alergii je vhodné podávanie vakcín. Iné prostriedky dokážu znížiť opuchy a zápaly dýchacích ciest a znižujú citlivosť dýchacích ciest na vonkajšie podnety. Liečba je založená na niekoľkých princípoch. Najskôr je potrebné odstrániť vyvolávajúce faktory. Dôležité je vyhýbať sa vyvolávacím činiteľom. Nevyhnutné je nefajčiť a vyhýbať sa pobytu v zafajčených priestoroch, obmedziť kontakt so zvieratami. Veľmi dôležitý je pravidelný upratovanie.

Liečba astmy a biolampa Biostimul
Vysoká účinnosť svetelnej terapie Biostimulom u astmy a alergií je daná aj mimoriadnou schopnosťou Biostimulu prirodzene aktivovať samoliečebný potenciál organizmu, a to prostredníctvom jednoduché a časovo nenáročné stimulácia akupunktúrnych oblastí.
U astmy odporúčame vykonávať 4 kúry s pauzou 14dní, atovždy 2 - 3 krát denne po dobu 10 minút.
Je vhodné začať s aplikáciami v kontinuálnom režime. Zameriavame sa na oblasť hrudníka, na akupunktúrne oblasť zápästia, priehlavku a palcové strany chrbta ruky.

Dôležitú úlohu hrá aj pocit upokojenia, ktorý liečba prináša, čo je u astmatikov veľmi dôležité. Vďaka priaznivému pôsobeniu Biostimulu dochádza k rovnováhe v organizme.

Jedinci s astmou trpia zníženou imunitou. Metódu svetelnej terapie využívame ku stimulácii akupunktúrnych oblastí, kde svetelná energia biolampy pôsobí na aktiváciu prirodzených obranných mechanizmov organizmu, podporuje a urýchľuje imunitné reakcie. Astma v detstve máva často ťažší priebeh. Výhodou detského organizmu však je, že reaguje v kratšom čase a jeho odozva na svetelnú terapiu býva obvykle oveľa silnejší, než u dospelých. Biolampa Biostimul sa teda dá použiť v menších dávkach. To umožňuje aj skrátenie aplikačného času.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.