utorok 25. októbra 2011

Biolampa uľaví od bolesti

Nie je na svete snáď nikoho, kto by aspoň raz za život neskúsil trýzeň bolesti. Môže to byť ako bolesť jednorazová, spôsobená zranením, prechladnutím alebo iným akútnym ochorením, čiže prirodzená reakcia organizmu na poškodenie telesných tkanív, tak oveľa nepríjemnejšie opakovaná bolesť. Obzvlášť keď silnie, prichádza častejšie a častejšie a obvyklá analgetiká zaberajú čoraz menej - chronická bolesť sa pomaly stáva neoddeliteľnou súčasťou nášho "boľavého" života a veľa ľudí svoj boj s ňou predčasne vzdáva.

Jednoduchá, rýchla a až prekvapivo účinná pomoc je pritom veľmi blízko - červené polarizované svetlo vysoko svietivých LED-diód Biostimulu vyvoláva v bunkových tkanivách z liečebného hľadiska významné fotochemické zmeny, ktoré okrem iného aktívne pôsobí na zníženie citlivosti nervových buniek a zvyšujú prah bolestivosti v postihnutej tkanive aj vo voľných nervových zakončeniach.

Upokojenie bolesti je tiež dôsledkom zmenšenie opuchu po aplikácii Biostimulu - opuch sa odbúra zlepšenou regeneráciou krvných a lymfatických ciev, ich rozšírením a tým aj zlepšením lokálnej mikrocirkulácie, tj prietoku krvi a odtoku lymfy.

Zároveň dochádza k vylučovaniu tzv endogénnych opiátov a beta-endorfínov, ktoré majú podobné účinky na postihnutú tkanivo ako opiáty, ktoré sú v klasickej medicíne používané na tlmenie silných bolestí - to je spoločne s prirodzenou schopnosťou polarizovaného svetla likvidovať vlastný chorobný proces príčinou jeho až neobvykle vysokej účinnosti v tejto oblasti.

Významnú úlohu tu zohráva aj schopnosť červeného polarizovaného svetla prenikať do hlbších tkanivových štruktúr. Vďaka optimálnej vlnovej dĺžke červeného svetla dosahuje biolampa Biostimul biologickej účinnosti do hĺbky 40 a6 50 mm, a tak pomáha aj pri častých a nepríjemných hĺbkových bolestiach kĺbov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.