streda 2. novembra 2011

Porovnanie Bioptronová lampa Zepter a biolampa Biostimul

Bioptronová lampa firmy Zepter je biolampa, ktorá sa dodáva do kozmetických salónov a používa sa aj na domáce použitie. Biolampa Zepter má celofarebné spektrum svetla, vydáva polychromatické svetlo, tj svetlo o viacerých farbách (v tomto prípade všetkých farbách denného, ​​tzv bieleho svetla, z ktorého je odfiltrovaniu ultrafialovej zložky). Liečivé účinky má biolampa Zepter vďaka polarizáciu svetla cez polarizačné zrkadlá, a zdrojom svetla je halogénová žiarovka.
Biolampa Zepter půsopbí jednak povrchovo, a tiež svetlo pôsobí do tkanív a niekoľko cm hlboko. Hlavnou uvádzanou výhodou u biolampy Zepter je podobnosť s denným svetlom (svetlom slnka) a jeho blahodárnymi účinkami na lidksý organizmus. Biolampa Zepter sa teda využíva hlavne v zimných mesiacoch, na zlepšenie nálady, liečbu depresie atď.


Biolampa Zepter - príslušenstvo a cena

 K biolampy Zepter sa dodáva 6 výmenných farebných svetiel a stojan. Cena - biolampa Zepter stojí cez 850 euro, čo ju radí k nejdražím biolampám na trhu. Najlacnejšie biolampy sa dajú kúpiť už od 2 alebo 3 tisíc korún, ale tu je cena na úkor kvality. Optimálna cena biolampy sa pohybuje v rozmedzí 8 - 15 tisíc korún (biolampa Biostimul BS 103 stojí 350 eur, - Sk a biolampa Biostimul BS 303 stojí 650 -euro). Biolampa Zepter je teda najdrahší variant lampy na domáce použitie, pričom technológie a jej účinky sú už dnes prekonané LED diódami a polarozační fóliou. Biolampa Zepter sa aj vďaka halogénové žiarovke rýchlo a často prehrieva, čo spôsobí vypnutie biolampy a prevádzku je možné obnoviť len zase až schladne.onkologickým ochorením.
Pred zaobstaraním biolampy je teda potrebné porovnať hodnotu značky Zepter a skutočné účinky biolampy. Na liečbu zápalov je biolampa Zepetr nevhodná, zápaly sa nesmie prehrievať a preto je možné liečiť iba studeným svetlom, ktoré vydávajú LED diódy - ktoré má práve biolampa Biostimul.Svetlo Biostimulu je "studené", tkanivo teda neprehrieva a možno ho použiť aj na liečbu zápalových stavov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.