streda 2. novembra 2011

Biolampa versus lasery

Najprv boli v 50.rokoch 20.storočia vyvinuté lasery
Lasery produkujú monochormatické svetlo, toto svetlo je polarizované a koherentná - všetky lúče kmitajú rovnako a pôsobí do jedného bodu. Tým je daný vysoký výkon lasera do jedného miesta - tak vysoký že môže aj poškodiť tkanivo.

Neskôr boli vyvinuté biolampy
Biolampa je prístroj s nižšou účinnosťou, ktoré však môže obsluhovať aj laik doma. Klasická biolampa má ako zdroj svetelnej energie halogénovú žiarovku. Tie však potrebujú vysoký príkon a odoberajú veľké množstvo prúdu, a väčšinu výkonu vydajú vo forme tepla. Tieto biolampy sa teda rýchlo a často prehrievajú. Biolampy, ktoré vydávajú polychromatické svetlo, tj svetlo ktoré obsahuje vlnovej dĺžky viac farieb, nemajú takú účinnosť ako monochromtické svetlo lasera alebo biolampy Biostimulu. Tieto biolampy tiež prehrievajú a preto nie sú vhodné na liečbu zápalov.

Biolampa Biostimul vydáva monochromatické, červené polarizované svetlo o vlnovej dĺžke 637 nm a táto technológia je najnovším poznatkom vedy. Svetlo Biostimulu preniká 5 cm do měkých tkanív kde přiznově pôsobí na organizmus.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.